Veelgestelde vragen

Vragen over de campagne in IJsselstein

Om de investering in een hoogwaardig en modern glasvezelnetwerk betaalbaar te houden voor iedereen, moet minimaal 30% van de bedrijven in het campagnegebied een glasvezelabonnement afsluiten bij de serviceprovider. Op de laatste dag van de campagne wordt bepaald of dit percentage is behaald.
Alle adressen die binnen het campagnegebied vallen, krijgen een aanbod op het glasvezelnetwerk. Om te controleren of uw adres binnen het campagnegebied valt, kunt u ook de postcodechecker op www.snellerijsselstein.nl gebruiken.

Wanneer de campagne met succes wordt behaald, controleert de aannemer ieder adres (‘schouw’). De aannemer beoordeelt ter plekke of én hoe een pand aangesloten kan worden. CAIW Operator kan dan alsnog besluiten om een specifiek adres niet aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

Ieder adres dat in het campagnegebied valt, ontvangt per post meer informatie over de inschrijfmogelijkheden. Daarin staat ook bij wie u zich kunt aanmelden voor een glasvezelaansluiting.
Zakelijke abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf 149 euro per maand. De kosten voor de fysieke glasvezelverbinding zitten in deze prijs inbegrepen.
Op 30 maart om 18.00 uur wordt bepaald of er voldoende aanmeldingen zijn om te kunnen starten met de bouw van het glasvezelnetwerk. Op de website www.snellerijsselstein.nl kunt u zien hoeveel aanmeldingen nog nodig zijn.
Uw steun is hard nodig. Met uw hulp kan de benodigde 30 procent aanmeldingen behaald worden. Dat kan op verschillende manieren:
– Moedig uw collega-ondernemers aan om zich ook aan te melden
– Aanmelders krijgen een oranje vlag in de tuin. Heeft u die al?
– Graag maken wij een nieuwsbericht wanneer u zich heeft aangemeld.

Vragen over het abonnement

Glasvezel is een heel dunne, maar sterke draad van glas. Via glasvezel is het mogelijk om signalen over grote afstanden te sturen. Dit maakt glasvezel uitermate geschikt om grote hoeveelheden data te transporteren. Een modern, snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk kan dan ook voldoen aan de stijgende vraag naar data en diensten (internet, telefonie en zakelijke diensten in de cloud).
Bijzonder aan glasvezel is dat de snelheid van bestanden uploaden even snel is als waarmee u bestanden kunt downloaden. Wanneer u vaak vanuit de cloud werkt, is een stabiele en snelle upload noodzakelijk.
Op dit moment worden in onderzoekslaboratoria snelheden bereikt van meer dan 57 gigabytes per seconde. Daarmee is het mogelijk om tientallen HD-films in één tel te downloaden. Goed om te weten: wanneer wordt gezegd dat een abonnement 250 Mbit/s biedt, dan biedt het ook echt 250 Mbit/s. Oók als uw bedrijfspand zich niet om de hoek van de centrale bevindt en het hele bedrijventerrein tegelijkertijd internetdiensten gebruikt. 250 Mbit/s is bij glasvezel dus ook écht 250 Mbit/s.
Met een zakelijke glasvezelaansluiting komt een scala van zakelijke telecommunicatie- en datacommunicatie diensten ter beschikking. Denk aan een stabiele verbinding voor kantoorautomatisering, cloud services, pinnen over IP, beveiliging over IP maar ook meer overstijgende diensten voor bedrijventerreinen zoals: realtime camerabewaking, toegangscontrole, et cetera. Indien u kiest voor een zakelijke aansluiting maakt u geen gebruik meer van een consumentennetwerk.
Een zakelijke glasvezelverbinding garandeert een beschikbaarheid van 99,9%. Wanneer er toch een kabelbreuk plaatsvindt (bijvoorbeeld tijdens werkzaamheden in de straat), vindt de reparatie binnen één dag plaats. Doordat het glasvezelnetwerk is gescheiden van het consumentennetwerk, zijn er ook meer mogelijkheden die zijn toegespitst op bedrijven. U bent bijvoorbeeld niet beperkt tot 1 of 2 telefoonlijnen, kunt pinnen over IP, verschillende vestigingen aan elkaar koppelen (VPN). Daarnaast kunt u beschikken over uw eigen accountmanager en afspraken maken over het serviceniveau.
U kunt tot één jaar na de campagne zelf de ingangsdatum van uw contract met een nieuwe serviceprovider bepalen. Deze contracten tellen mee om het minimale percentage van 30 procent te behalen. Dit kunt u afspreken met uw serviceprovider wanneer u uw abonnement afsluit.
Wij verzamelen en bewaren gegevens die u op onze website invoert of die u op een andere wijze aan ons/ door ons ingeschakelde derden verstrekt, wanneer u gebruik maakt van onze diensten. Wanneer wij deze gegevens gebruiken, houden wij ons uiteraard aan alle wettelijke eisen (o.a. de Wet Bescherming Persoonsgegevens). U kunt hier meer over lezen in het cookie- en privacystatement.

Vragen over het glasvezelnetwerk

De glasvezel wordt meteen na de voorgevel in de meterkast van uw pand afgemonteerd. Indien er bestaande voorzieningen aanwezig zijn, zoals kabelgoten, dan kunnen deze gebruikt worden tot in de meterkast. Wij gaan hierbij uit van maximaal 10 meter via bestaande voorzieningen voor de aanleg van de glasvezel in uw pand. Wanneer dit niet het geval is, kan er sprake zijn van een maatwerktraject waarbij extra kosten zijn gemoeid. Hierbij kan uw lokale ICT-specialist advies op maat geven.
Voor de aanleg van een glasvezelnetwerk zijn werkzaamheden op het bedrijventerrein noodzakelijk. Ruim van tevoren informeren wij waar en hoe lang werkzaamheden plaatsvinden. Hierbij blijft het bedrijventerrein toegankelijk en zal er sprake zijn van minimale overlast.
Ieder pand wordt met twee glasvezels verbonden met het netwerk.
CAIW Operator is een Nederlands coax- en glasvezelinfrastructuurbedrijf dat breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 huishoudens en bedrijven. In de eerste jaren, groeide het bedrijf door een aantal acquisities van gemeentelijke kabelbedrijven die vervolgens werden voorzien van een glasvezelnetwerk. In de laatste jaren biedt het ook gemeentes en bewoners in buitengebieden toegang tot glasvezelnetwerken.

Sinds 2015 helpt CAIW Operator gemeenten, bewoners en bedrijven bij het aanleggen van glasvezel op afgelegen plekken die hiervoor tot voor kort te kostbaar leken. Hiervoor realiseerde CAIW Operator met de campagne ‘Glasvezel Buitenaf’ al vele succesvolle glasvezelprojecten voor bijna honderdduizend adressen. Deze gebieden bevinden zich met name in Overijssel, Gelderland en Brabant. Inmiddels worden eerste projecten opgestart voor Drenthe, Limburg, Utrecht en Noord-Holland.

Ook werden in het afgelopen jaar succesvolle glasvezelcampagnes georganiseerd voor de bedrijventerreinen in Raalte, Groenlo, Aalten – Oost Gelre, Dinxperlo en Lichtenvoorde.

Glasvezel Buitenaf richt zich primair op consumenten in de buitengebieden. Op bedrijventerreinen worden glasvezelnetwerken aangelegd die zich richten op de zakelijke markt.
Deze bedrijventerreinen liggen op de ‘route’ van het bestaande glasvezelnetwerk van Glasvezel Buitenaf. Veel van deze panden hebben ook een woonfunctie en kunnen daarom uit de voeten met een aanbod van Glasvezel Buitenaf. Zij ontvangen niet de voordelen van een zakelijk aanbod.